Transformative Learning | Schedule at a Glance

2018 Transformative Learning Conference

March 8-9, 2018
Downtown Oklahoma City, OK

March 7, 2018, Pre-Conference Institute
Edmond, OK

Schedule-at-a Glance
Schedule Subject to Change
Wednesday, March 7, 2018 
UCO Campus
1:00 – 5:00 PM

Pre-Conference

STLR Institute "Measuring Beyond-Disciplinary Learning Inside and Outside of the Classroom"

Thursday, March 8, 2018
Embassy Suites Downtown
8:00 - 9:00 AM

Registration

8:50 – 9:15 AM

Welcome & Opening Remarks

UCO President Betz, Provost Barthell, and Vice President of Student Affairs, Myron Pope

9:15 – 10:10 AM

John Tagg, Plenary

"Learning to Change, Changing to Learn"

10:10 – 10:25 AM

Morning Coffee Break

10:25 – 11:15 AM

Six 50-Minute Interactive Sessions

 “What is Transformative Learning in Higher Education?”

11:20 – 12: 10 PM

Five 50-Minute Interactive Sessions

“Learning Environment Modeling”

12:25 – 1:25 PM

Lunch

1:45 – 3:15 PM

John Tagg, Workshop

"Learning from Our Mistakes: Seeking Desirable Difficulties for Ourselves and for Our Students"

3:15 – 3:30 PM

Afternoon Snack Break

3:30 – 4:00 PM

Six 30-Minute Sessions

3:30 – 4:20 PM

Data Analytics Within Transformative Learning

4:15 - 6:00 PM
Posters and Reception
Friday, March 9, 2018
Embassy Suites Downtown
8:00 – 3:00 PM

Registration

9:00 - 9:15 AM

Welcome

9:15 – 10:05 AM

Peter Felten, Plenary

"Partnering with Students for Transformative Learning"

10:05 - 10:20 AM

Morning Coffee Break

10:20 - 10:50 AM

Six 30-Minute Sessions

10:20 – 11:20 AM

STLR Presentation

10:55 – 11:25 AM

Six 30-Minute Sessions

11:30 – 12:00 PM

Six  30-Minute Sessions

12:15 - 1:00 PM

Lunch

1:15 – 3:15 PM

Peter Felten, Workshop

"Viewing Transformative Learning Through the Lens of SoTL"

3:15 – 3:30 PM

Afternoon Break

3:30 – 4:00 PM

Five  30-Minute Sessions

4:05 – 4:35 PM

Five  30-Minute Sessions

3:30 – 4:35 PM

STLR Panel

Hosted by the University of Central Oklahoma

Full HTML Version